Magunkról

Társaságunkat, a makói székhelyű Non-Stop Foki Kft-t 2014-ben alapította 3 magyar magánszemély, azzal a céllal, hogy egy társaságban egyesítse a tagok korábbi kereskedelmi és mezőgazdasági tevékenységét és hatékonyabban szolgálja ki a korábban megszerzett piacokat. A tulajdonosok a társaság tevékenységét az ellenőrzött termelésből származó, biztonságos, korszerűen csomagolt zöldségfélék előállításában határozták meg. A létrejött társaság az elmúlt időszakban profiltisztítást hajtott végre és fő tevékenysége a tájkörzetre leginkább jellemző fokhagymatermesztés és -kereskedelem lett.

Ez a tevékenység jelenleg évi mintegy 220 tonna saját termesztésből származó, 50 tonna hazai termelőktől vásárolt, illetve közel 660 tonna spanyol importból származó fokhagyma forgalmazását jelenti. Ezzel a mennyiséggel a Non-Stop Foki Kft. az alföldi régió legnagyobb fokhagyma forgalmazójává vált. Vevőink nagyobb részben a magyarországi kiskereskedelmi áruházláncok közvetlen beszállítói, kisebb részben külföldi nagykereskedők. Áruink ezáltal megtalálhatók a Lidl, SPAR, Tesco, Penny áruházak polcain. Kiemelt célként kezeljük a jelenleg 30 hektáron folytatott saját termesztés bővítését és folyamatos korszerűsítését.

220

tonna saját termesztés

50

tonna hazai termelőktől

660

tonna spanyol import

30

hektár saját terület

A jó agrárgazdálkodási gyakorlat érdekében a termesztést a GlobalG.A.P. szabvány előírásai szerint végezzük, melynek eredményességét a DNV tanúsító szervezet igazolja. Társaságunk stratégiai célként tűzte ki a belföldi kiskereskedelmi egységekbe irányuló ellátási lánc rövidítését, önálló beszállítói pozíció megteremtését. Az ehhez szükséges termelési, technológiai feltételek rendelkezésre állnak. Termékeink minősége, csomagolása megfelel a vevők által elvárt színvonalnak.